Cand esti la inceput de drum, in sensul crearii unui site, esti tentat sa apleci urechea la informatii venite de la fel de fel de persoane care au mai interactionat cu acest fenomen.
Acestia te vor sfatui sa te ocupi in prima faza de 3 lucruri: web design, optimizare site si optimizare SEO articole. Insa, ce le scapa poate si celor mai importanti “webmasteri” este optimizarea SEO a imaginilor, care poate aduce destul de multi vizitatori in pagina, iar aceasta va conduce cu siguranta la o monetizare mai buna a site-ului.
“O imagine spune mai multe decat o mie de cuvinte”. Cunoscuta sintagma, nu-i asa? Ei bine, si in cazul nostru nu este totul sa ne axam numai pe fenomenul de optimizare SEO articole, ci trebuie sa ne ocupam si de felul in care pozele postate ne pot aduce beneficii.
O poza cu o rezolutie cat mai buna, plasata la locul potrivit, poate atrage atentia tuturor utilizatorilor, nu numai a celor ce folosesc pentru cautare ramiicatia Google Images. Recunosc ca si eu am folosit de multe ori acest motor de cautare, mai ales in cazul cautarii unor informatii cu privire la produse despre care nu aveam nicio idee cum arata.
Accesand o simpla fotografie, motorul de cautare m-a directionat catre pagina site-ului, transformandu-ma in utilizator redirectionat pe site, tocmai datorita optimizarii SEO a imaginii.
Sa incercam sa si dezvoltam putin acest lucru si haideti sa luam urmatorul exemplu. O companie de constructii, reprezentata online pe o platforma de prezentare, isi va crea un domeniu, isi va alege cuvintele cheie aferente textului si specificului firmei si va cauta sa adauge continutul cat mai bun din punct de vedere calitativ.
[adsenseyu1]
Pentru ca unele dintre produse nu sunt cunoscute publicului larg, una dintre modalitatile de exemplificare (insa si de promovare!) este sa optimizeze cat mai bine fisierele foto. Ca si in cazul textului, pasii sunt destul de simpli si de usor de parcurs, prezentand dealtfel similitudini.
Este important sa reusim sa utilizam tag-ul ALT, cel care ne poate ajuta in definirea cuvintelor cheie pentru imagini, permitandu-ne sa includem mai multe cheie care sa descrie imaginea. Acest tag ne ajuta foarte mult in cazul imaginilor ce nu pot fi vizualizate, oferind astfel o alternativa utilizatorului in a intelege despre ce este vorba datorita descrierii.
Chiar daca Google nu reda imaginea pe care noi am inserat-o, in momentul in care parcurgem spatiul acesteia cu ajutorul cursorului mouse-ului, textul Alt tag poate fi vizualizat. Este practic cel mai simplu mod de optimizare SEO, numai ca se realizeaza prin intermediul asocierii cuvintelor cheie imaginilor, si nu textului in sine.
Numele fisierelor trebuie sa descrie cat mai bine continutul foto, astfel incat pentru o fotografie postata este foarte important ca aceasta descriere sa contina cat mai multe elemente descriptive. Cuvintele cheie vor fi delimitate prin cratima, astfel incat motorul de cautare sa perceapa in mod eficient acest lucru ca fiind un spatiu in numele fisierului.
Imaginea reprezinta cea mai usoara metoda de a intipari o informatie atat pe retina, cat si in mintea clientului. Facand parte dintr-un tot unitar ce este reprezentat de catre site-ul nostru, nu putem neglija optimizarea acestor fisiere. Ar fi practic o metoda de pierdere a unei posibilitati pe care Google ne-o lasa la dispozitie. Orice fisier adaugat pe acest site trebuie formatat astfel incat Google sa il poata asocia cu informatia descrisa in sine.
[adsenseyu1]
Cu siguranta daca doresti sa faci o optimizare de succes atunci este indicat sa apelezi la profesionisti. Daca ii doriti alaturi de voi pe cei mai buni in acest domeniu, atunci poate ar trebui sa stiti faptul ca specialistii Danbradu.ro va pot ajuta in orice privinta in domeniul optimizarii SEO pas cu pas .
Doar o simpla privire pe site-ul www.danbradu.ro poate fi edificatoare cu privire la cunostintele pe care acesti specialisti le detin si le pun la dispozitia fiecaruia dintre noi, astfel incat rezultatele noastre sa fie cu adevarat notabile.
Alte stiri actuale :
1. Why a Picture is Worth a Thousand Clicks: Visuals Boost Your SEO
2. 23 Terrible Blog Marketing Tips You Should Ignore
3. How infographic marketing builds relationships… & links [Infographic]
4. Video Adds Value to Ecommerce Marketing
5. SEO Local : le carrousel d’images de Google raflerait plus du tiers des clics